Facebook lanseaza o serie de unelte noi pentru a preveni sinuciderile

18

Cu peste 1 miliard de utilizatori, Facebook este o retea sociala importanta si tine oamenii conectati. Platforma este folosita pentru a impartasi vesti bune, dar unii dintre utilizatori o folosesc si pentru ca au nevoie de sprijin din partea altora. Tocmai de aceea, Facebook a dezvoltat o serie de unelte prin care sa ajute utilizatorii care au nevoie, mai ales ca inca din 2011 a lansat o metoda de monitorizare a mesajelor cu tente de suicide.

 

Facebook a lansat acum o noua unealta care permite utilizatorilor sa marcheze postarile care sugereaza ca prieteni de-ai lor se gandesc sa se sinucida. Utilizatorii pot sa apese pe sageata din partea dreapta a postarii si pot da click pe “Report post”. Astfel, data viitoare cand persoana aflata intr-o situatie grea se va loga, va primi de la Facebook o sugestie de contact a prietenului care a raportat postarea sau vor fi pusi in contact cu o linie speciala care se ocupa de astfel de cazuri.

 

Pentru a face mai usor procesul prin care utilizatorii raporteaza postarile persoanelor pentru care sunt ingrijotate, Facebook s-a aliat cu organizatii ca Forefront, Now Matters Now, National Suicide Prevention Lifeline si Save.org. Deocamdata, optiunile noi introduse de Facebook sunt disponibile doar in Statele Unite, insa acestea vor fi extinse la nivel global in urmatoarele luni.

 

Πηγή: Engadget