Facebook lanseaza o functionalitate de recunoastere audio similara Shazam

27

Facebook si-a concentrat eforturile inca de anul trecut pe o mai mare personalizare a actualizarii statusului utilizatorilor prin adaugarea de “feelings” sau activitati. Aceste functionalitati introduse anul trecut au fost deja folosite pentru creerea de 5 miliarde de statusuri pana acum. Astazi, compania aduce inca o noua functionalitate care ar putea atrage si mai multi utilizatori care isi doresc sa impartaseasca cu prietenii activitati, stari cum mai bine decat prin muzica ascultata sau serialele urmarite.

 

Ultima versiune a aplicatiei Facebook pentru iOS si Android integreaza noua functionalitate care ajuta la recunoasterea melodiei ascultate, similar cu populara aplicatie Shazam, dar si recunoasterea serialului TV urmarit.  Functionalitatea poarta numele de “recunoastere audio” iar aceasta ar putea usura felul in care comunicam prin intermediul retelei sociale. Recunoasterea audio a melodiei sau serialului ar putea dura chiar mai putin de 5 secunde.

 

Noua actualizare a aplicatiilor Facebook pentru cele doua populare sisteme de operare a fost facuta doar pentru Statele Unite, functionalitate fiind asteptata sa fie lansata si in restul teritoriilor in urmatoarele saptamani.

 

Πηγή: TechCrunch