Facebook isi incurajeaza angajatii sa renunte la iOS in favoarea Android

19

Facebook isi incurajeaza angajatii sa lasa deoparte iPhone si iPad si sa treaca la smartphone-uri si tablete ce detin sistemul de operare Android. Scopul este ca acestia sa afle, din proprie experienta, cum pot imbunatati aplicatiile pentru cea mai raspandita platforma mobile din lume, dezvaluie Forbes.

Decizia celor de la Facebook subliniaza una dintre principalele obstacole pentru sistemul de operare dezvoltat de Google. Majoritatea executivilor din Silicon Valley sunt utilizatori iOS, platforma Apple avand prioritatea in dezvoltarea de aplicatii noi sau la rezolvarea unor problem existente.

De exemplu, cunoscuta aplicatie foto Instagram a fost disponibila exclusiv utilizatorilor Apple timp de aproximativ doi ani, fiind lansata si pentru Android abia in luna aprilie a acestui an.

Potrivit datelor mai multor companii de cercetare, Android si iOS isi impart 85% din piata smartphone-urilor la nivel mondial.

In trimestrul al treilea din acest an, dispozitivele Android au inregistrat vanzari de 104,8 milioane de unitati, reprezentand 68,1% din piata, fata de 46,9% in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Totodata, iPhone-ul s-a vandut in 26 de milioane de exemplare, cu o cota de 16,9%, cu putin timp inainte de lansarea iPhone 5 care, potrivit analistilor va sustine vanzarile Apple in trimestrul al patrulea.