Facebook isi foloseste utilizatorii pe post de cobai pentru aplicatiile mobile

19

Aplicatia mobila a Facebook, la fel ca si varianta web a retelei sociale, primeste mereu modificari si actualizari. Totusi, cand echipa de la Facebook a schimbat suportul de la unul custom catre unul nativ pentru Android si iOS au pierdut posibilitatea de a-si testa aplicatiile in teste de beta A/B.

 

Intr-o postare pe blogul companiei, unul dintre inginerii retelei sociale explica noul sistem complex care a luat locul metodei folosite inainte. Astfel, se precizeaza ca Airlocks, noul sistem implementat de Facebook, permite companiei sa trimita “10 sau 15 variante diferite intr-un singur experiment si sa le livreze catre milioane de utilizatori”, pentru ca apoi sa primeasca date despre ceea ce functioneaza si ce nu functioneaza in acele versiuni testate. Dupa ce echipa a stabilit ce schimbari vor merge mai departe, catre un public mai larg, lanseaza un update care va ajunge la toti utilizatorii aplicatiei de pe platformele respective.

 

“Airlocks ne-a permis sa testam direct pe sistemele native si sa ne imbunatatim aplicatiile mai repede si mai bine. Avand libertatea sa testam, sa retestam si sa evaluam rezultatele, speram sa construim teste din ce in ce mai bune si experiente ale utilizatorului imbunatatite”, sustine Facebook. De altfel, conform inginerilor Facebook, aceasta este cea mai buna metoda pe care au gasit-o pana acum pentru a-si evalua produsul.

 

Πηγή: BGR