Facebook introduce streamingul video live pentru celebritati

34

Dupa luni de zile in care aplicatii ca Merkaat si Periscope au inceput sa castige din ce in ce mai mult teren, se pare ca si Facebook a hotarat sa intre pe segmentul streamingului video live. Reteaua sociala a lansat Facebook live, un serviciu care permite “persoanelor publice” (adica celebritatile ale caror pagini au fost verificate si poarta semnul specific) sa posteze materiale video in timp real prin intermediul Facebook Mentions.

 

Utilizatorii obisnuiti pot sa comenteze sau sa dea share acestor feed-uri de continut, insa nu le pot inregistra. Este de notat ca miscarea pe care a facut-o Facebook este putin ciudata, intrucat ideea serviciilor de streaming live este tocmai ca orice utilizator sa poata posta in acest fel. Chiar si asa, introducerea Facebook live este un semn ca reteaua sociala incearca sa tina pasul cu cele mai noi trenduri in materie si sa incerce sa faca utilizatorii sa petreaca din ce in ce mai mult timp pe site.

 

Ramane de vazut cum va fi primita aceasta noua optiune. Este posibil ca ea sa convinga unii dintre utilizatori sa nu se indrepte catre Twitter si alter retele sociale concurente.

 

Πηγή: Engadget