Facebook introduce optiunea “See first” in algoritmul newsfeed

20

Facebook a inceput testarea unei noi optiuni numite “See first” pentru a incerca sa afiseze utilizatorilor continut cat mai relevant pentru ei. Atunci cand optiunea este activata de pe profilul de utilizator al unui prieten sau de pe pagina acestuia, postarile lui vor fi afisate primele in newsfeed.

 

Utilizatorii retelei sociale vor putea astfel sa filtreze mai bine mesajele cu care sunt bombardati. In ceea ce ii priveste pe oamenii de marketing, probabil ca aceasta optiune ofera unul dintre dezideratele supreme – posibilitatea de a-si livra mesajele primii catre public.

 

Pana acum, Facebook permitea utilizatorilor doar sa dea cereri de prietenie sau follow direct din newsfeed, dar si sa ascunda anumite postari sau sa adauge prieteni in lista Close Friends. Acum, odata cu optiunea “See first” (care deocamdata se afla doar in teste), utiliztorii vor putea sa aleaga o serie de pagini sau de prieteni ale caror postari sa fie cele mai proeminente din newsfeed.

 

Cu multi ani in urma, la inceputurile retelei sociale, Facebook oferea utilizatorilor posibilitatea de a seta ce tip de continut doresc sa predomine si alte setari de acest gen. Totusi, optiunile au fost eliminate pentru ca era prea complicate.

 

Oricum ar fi, odata cu testarea acestei optiuni, Facebook doreste sa ofere utilizatorilor un mod mai eficient de a vedea in newsfeed ceea ce este relevant pentru ei. Mai este de notat ca utilizatorii (sau paginile) nu vor fi notificati in niciun fel daca postarile lor au fost adaugate de altii ca “See first”.

 

Πηγή: Tech Crunch