Facebook inchide serviciul de email @facebook.com

31

Facebook anunta inchiderea serviciului propriu de emailing, datorita popularitatii extrem de scazute a acestuia.

 

Cei care totusi s-au incumetat sa utilizeze serviciul vaduvit de functiile de baza ale unui client de email, precum CC, BCC, Subiect, vor primi mesajele trimise via Facebook Mail pe adresa de mail primara, aferenta contului. Forwarding-ul mesajelor este activat automat.

 

Un purtator de cuvant al companiei declara ca serviciul nu era folosit mai deloc, insa motivul oficial este ca “pare inoportun ca un mesaj email de la cel mai bun prieten sa fie intercalat intre o chitanta si un extras de cont”, potrivit unei postari gasite de TheVerge pe blog-ul Facebook.

 

Serviciul a fost lansat in 2010, iar doi ani mai tarziu Facebook a incercat sa impuna clientilor platformei utilizarea acestuia, ascunzand orice alta adresa de email. Tentativa nu a dat rezultate, iar utilizatorii au interpretat decizia Facebook ca o incercare de favorizare a propriului serviciu.

 

Noua problema pe care o vor avea de infruntat utilizatorii platformei, dupa inchiderea serviciului, este ca oricine va avea acces la adresa lor primara de email datorita forwarding-ului automat al mesajelor. Adresa @facebook.com poate fi extrasa din URL-ul paginii de utilizator. In aceste conditii, utilizatorii serviciului de emai @facebook pot alege dezactivarea forwarding-ul, crearea unei adrese de email pentru colectarea spam-ului sau pot renunta definitiv la serviciu.

 

Πηγή: theverge