Facebook Home, interfata pentru Android, va fi disponibila pe Google Play incepand cu 12 aprilie

12

Facebook a anuntat ieri Home, interfata pentru Android care aduce o integrare mai buna a retelei de socializare cu smartphone-urile ce ruleaza sistemul de operare de la Google.

Home va fi disponibila la inceput doar pentru cateva telefoane selectate care ruleaza Android dar si pe telefonul HTC First pe care va veni preinstalat. Facebook Home va fi disponibila pentru descarcare pe magazinul de aplicatii Google Play pentru HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S3 si S4 si Samsung Galaxy Note 2 incepand cu 12 aprilie.

Home este un soft ce poate fi numit un “laucher” sau un inlocuitor de homescreen  care permite integrarea cu reteaua de socializare, permitand utilizatorilor sa acceseze si alte aplicatii de pe smartphone-ul lor. Home va aduce pe ecranul utilizatorului news feed-ul, notificarile, mesajele si alertele Facebook. Acestia vor putea da “like”, vor putea comenta post-uri sau raspunde la mesaje fara a mai fi nevoie sa deschida alta aplicatie.

Interfata Home pentru Android va fi foarte populara pentru cei care sunt activi pe reteaua de socializare. Cover feed-ul va permite un flux continuu de stiri de la prieteni de pe facebook sau companiile pe care utilizatorul le urmareste. Un studiu a stat la baza crearii cover feed-ului, accesul  usurat la news feed venind in preintampinarea nevoilor utilizatorului de Facebook care ar verifica noutatile de aproximativ 14 ori pe zi si care s-ar uita la telefon de aproape 100 de ori pe zi. Post-urile primite in cover feed vor fi foarte vizuale, astfel daca un post nu va contine si o imagine, Facebook va adauga una apartinand autorului. Fondatorul Facebook a asigurat ca in cover feed nu vor fi reclame pentru moment.

O alta noutate adusa de noul Home de la Facebook sunt chat heads-urile care vor permite utilizatorilor sa raspunda atat la SMS-uri cat si la mesaje Facebook dintr-o fereastra de tip pop-up, fara a mai fi nevoie sa navigheze in alt acran sau aplicatie. Printre alte caracteristici ale interfetei s-ar numara si un app launcher care va oferi acces catre alte aplicatii ramanand totusi conectat la Facebook.

HTC First, telefonul construit pentru Facebook este deja disponibil pentru precomanda in Statele Unite la AT&T. Telefonul va ajunge si in Romania prin intermediul Orange insa nu avem nici o informatie despre pretul la care va fi comercializat.

Πηγή: Inside Facebook