Facebook gazduieste 250 de milioane de gameri in fiecare luna

13

Platforma de gaming integrata de catre Facebook cuprinde in jur de 200 de jocuri. Fiecare dintre acestea se poate lauda cu mai mult de 1 milion de utilizatori activi. In 2012 reteaua de socializare a platit peste 2 miliarde de dolari dezvoltatorilor de jocuri, depasind nivelul atins in 2011 cu 30 de procente.

Numarul gamerilor de pe Facebook a crescut in ultimii doi ani de la 205 milioane in August 2011 la numarul impresionant de 250 de milioane. Facebook era folosit in 2010 de catre aproximativ jumatate dintre utilizatori ca o platforma de gaming, cu timpul, ponderea amatorilor de jocuri scazand la 20 de procente.

Reteaua de socializare a mai anuntat ca 55 la suta dintre aplicatiile populare de iOS au fost integrate cu Facebook, aceasta aducand mai mult de 263 de milioane de click-uri pentru App Store si Google Play.

Si dezvoltatorii de jocuri au avut de castigat de pe urma gamerilor de pe Facebook. Conform unui raport dat publicitatii de catre Facebook pe blogul oficial in jur de 200 de jocuri integrate Facebook au fiecare in jur de 1 milion de utilizatori activi lunar si 100 de dezvoltatori au castigat cu ajutorul retelei de socializare peste 1 milion de dolari anul trecut. Suma totala castigata de dezvoltatorii de jocuri in 2012 ajunge la 2 miliarde.

Πηγή: Inside Facebook