Facebook ar putea deveni cea mai mare “tara” din lume in 2016

16

Facebook ar putea deveni cea mai mare “tara” din lume pana in 2016, daca ritmul actual de crestere al celei mai mari retele de socializare online se mentine. 

Platforma a trecut recent de pragul psihologic de 1 miliard de utilizatori activi in fiecare luna, iar cresterea anuala a numarului de utilizatori inregistrata in ultimii cinci ani a fost de 77%. 

In acest moment sunt circa 2,4 miliarde de utilizatori de internet in intreaga lume. Asta inseamna ca circa 41,6% dintre internauti folosesc si Facebook. In 2007, cand platforma avea doar 58 milioane de utilizatori, acest procent era de 4,4%. 

China, tara cu cea mai mare populatie din lume, de circa 1,2 miliarde de persoane, va fi depasita in cativa ani de “tara” Facebook, estimeaza firma de analiza web Pingdom. 

Chiar daca rata anuala de crestere a Facebook va fi doar de 6% pe an, populatia Chinei va fi depasita de numarul de utilizatori ai Facebook in 2018, dupa cum se vede in graficul alaturat. Daca rata de crestere anuala se reduce cu 10%, atunci Facebook va deveni cea mai mare tara din lume in 2016.