Facebook ar putea deschide o noua aripa: Sanatoriul

16

Executivii Facebook cauta mereu noi modalitati de a evita declinul afacerii. Au reusit sa ii determine pe mai toti cei conectati la internet sa isi creeze un cont, si-au extins influenta prin achizitii ca Instagram si WhatsApp, testeaza realitatea virtuala cu Oculus si planuiesc sa creasca profitul companiei conectand intreaga populatie a globului la internet si implementand butonul “Buy“.

 

Cum planul companiei de a valorifica fiecare locuitor al planetei este inca departe de a fi transformat in realitate, prioritare sunt fidelizarea utilizatorilor actuali si prelungirea duratei de viata a acestora. Potrivit surselor citate de Reuters, Facebook studiaza fezabilitatea crearii unor grupuri de sprijin la care sa adere persoane ce sufera din pricina unor maladii, iar o echipa restransa exploreaza implementarea masurilor de prevenire a imbolnavirii. Aceleasi surse au declarat ca in ultimele luni, reprezentantii Facebook s-au intalnit cu experti si oameni de afaceri din industria medicala si ca s-au pus bazele unei echipe de cercetare care va fi responsabila cu dezvoltarea si testarea aplicatiilor (apps) ce vizeaza sanatatea.

 

Coform publicatiei Reuters, motivele care i-au convins pe cei de la Facebook ca acest sector este lucrativ sunt boom-ul persoanelor care s-au inregistrat ca donatori de organe, dupa ce Facebook a permis publicarea acestui statut, si rapoartele interne care au subliniat faptul ca multe persoane ce sufera de boli cronice, precum diabetul, cauta sfaturi utilizand reteaua.

 

Pentru a se proteja de un eventual esec, prima aplicatie a companiei va fi lansata fara reclama agresiva si nu va purta denumirea companiei. Aceste masuri sunt suficiente deoarece, potrivit unui studiu comandat de Facebook, multi dintre utilizatorii retelei nu sunt constienti ca Instagram apartine companiei.

 

 

Πηγή: reuters