Facebook adauga optiunea de mesaje voce aplicatiei de messenger

12

La numai o luna dupa ce au fost dezmintite zvonurile legate de achizitia platformei de messaging WhatsApp de catre Facebook, cea din urma anunta un update pentru propria aplicatie adaugand optiunea de mesaje voce.

Pe 3 ianuarie Facebook a anuntat pe propriul blog adaugarea optiunii de trimitere de mesaje voce pentru totii userii sai care folosesc sistemele de operare Android si iOS.  Mesajele pot avea pana la un minut  lungime si au ca scop usurarea comunicarii intre useri . Daca ne-am astepta in curand si la introducerea mesajelor video, va trebui sa asteptam, pentru ca Facebook ramane concentrat pe mobile, scopul final al retelei de socializare fiind sa inlocuiasca operatorul de telefonie mobila si celelalte aplicatii gratuite pe care userul de Smartphone le-ar putea folosi pentru a comunica.

In aceeasi zi, Facebook anunta si inceperea testelor in Canada pentru apelurile de voce folosind tehnologia VoIP. Se pare ca toate eforturile lor sunt indreptate catre anularea partii de telefon dintr-un smartphone incercand sa monopolizeze comunicarea asa cum o stim.

 

Sursa : TechCrunch