Facebook a reparat o bresa care permitea aplicatiei accesul la fotografiile private

18

Un specialist in securitate a descoperit recent ca unele aplicatii Android sau iOS puteau avea acces la fotografiile private pe care utilizatorii le postau pe Facebook, fara ca acestia sa stie. Reteaua sociala a fost informata de bresa de securitate si in doar 30 de minute a eliberat un patch care rezolva inconvenientul.

 

Totusi, asta nu inseamna ca gigantul a scapat complet de probleme. Desi bresa a fost remediata, accesul la fotografiile private de pe Facebook este inca posibil din orice aplicatie care obtine acces la contul utilizatorului. O publicatie de profil noteaza ca, daca dezvoltatorii de aplicatii sunt constienti de aceasta posibilitate, pot sa sustraga atat fotografiile publice cat si cele private postate de utilizatori. “Aplicatia mobila de Facebook are o optiune numita “Sync Photos care permite utilizatorilor sa faca backup (de pana la 2 GB) fotografiilor de pe dispozitivul mobil. Facilitatea permite aplicatiei mobile sa incarce toate fotografiile in contul utilizatorului, insa acestea raman private pana cand el va dori sa le publice. Pe unele dispozitive, optiunea Sync Photos este activa predefinit. Desigur, ea poate fi controlata in setarile aplicatiei, dar multi dintre utilizatori nu stiu ca optiunea exista. Daca nu doriti ca Facebook sa faca backup fotografiilor dumneavoastra, mergeti la setari si dezactivati facilitatea”, a precizat un expert in securitate.

 

Facebook a rezolvat bresa prin crearea unei liste de aplicatii oficiale care au voie sa acceseze aceste fotografii, chiar daca o serie de alte aplicatii pot fi inca folosite pentru a avea acces la date. Nu demult, a mai fost identificat un bug care permitea utilizatorilor sa stearga orice album de pe Facebook, fara ca detinatorul contului sa fie constient de asta. Cel mai probabil si aceasta problema a fost remediata.

 

Πηγή: BGR