Facebook a lansat invitatii pentru evenimentul “New Home on Android”

16

Facebook a trimis azi invitatii pentru un eveniment ce va avea loc la sediul din California al companiei pe 4 aprilie. Misterioasa invitatie a lasat loc speculatiilor in legatura cu marele anunt. Zvonuri legate de lansarea unei noi aplicatii rescrisa de catre Facebook pentru Android, un nou sistem de operare Android modificat sau chiar un terminal propriu au inundat in cateva ore internetul.

Actualizarile facute de Facebook pentru platforma sa au fost putine de-a lungul timpului insa de curand au inceput sa arate un interes crescut pentru publicul lor care acceseaza site-ul de pe platforme mobile. Facebook are deja 600 de milioane de utilizatori activi lunar pe aplicatiile de mobile.

Vara trecuta, Facebook a fost integrat in iOS 6 si OSX Mountain Lion pentru ca utilizatorii autentificandu-se o singura data sa poata aduce toate informatiile de pe reteaua de socializare in agenda, calendar si pe App Store. Pentru moment Facebook nu are echivalentul acestei integrari si cu Android ce a ajuns sa fie cel mai popular sistem de operare pentru mobile.

Incercari pentru a o integrare cu Android au existat in ultimii ani.  Exemple sa sustina incercarile Facebook in acest sens ar fi  gruparea mesajelor in Messenger pentru a permie utilizatorilor sa trimita mesaje text  din aplicatie catre numere de telefon din agenda nativa. De curand au inceput chiar sa testeze descarcarea automata a ultimei versiuni a aplicatiei Facebook de catre toti utilizatorii de Android.

Πηγή: Inside Facebook