Facebook a inceput testarea unui nou buton

28

In ultima vreme, reteaua sociala Facebook a testat numeroase optiuni noi si se pare ca face acest lucru in continuare. De astazi, Facebook a inceput testarea unui nou buton pentru versiunea desktop a site-ului. Acest buton poate fi gasit pe pagina in partea dreapta sus, chiar langa link-ul catre profilul de utilizator. Atunci cand este apasat, butonul genereaza deschiderea unei ferestre care intreaba utilizatorul “cum se simte”, astfel indemnandu-l sa isi actualizeze statusul.

Totusi, aceasta noua optiune a devenit disponibila deocamdata pentru un numar mic de utilizatori si nu exista informatii sigure in legatura cu disponibilitatea butonului pentru intreaga retea sociala. Principala functie a noului buton testat de Facebook este aceea ca permite utilizatorului sa posteze un status, indiferent pe ce pagina a site-ului se afla. Astfel, chiar daca utilizatorul viziteaza profilul unui prieten, va putea apasa pe acest buton pentru a-si actualize propriul status.

Multi speculeaza faptul ca Facebook imprumuta noile optiuni pe care vrea sa le introduca de la Twitter. Noul buton pe care Facebook il testeaza seamana izbitor cu butonul “Compose a tweet” de pe reteaua sociala Twitter, mai ales ca, prin intermediul sau se deschide o noua fereastra care permite actualizarea de status. In plus, Facebook a redenumit recent “abonatii” (n.r. – “subscribers”) in “urmaritori” (n.r. – “followers”) si planuieste sa introduca in curand si hashtag-uri, optiuni clar similare cu cele de pe Twitter.

Pe langa noul buton pe care Facebook il testeaza, compania a actualizat si optiunea Facebook Events. Astfel, acum, toti participantii la eveniment, precum si initiatorii, pot vedea pe pagina special creata si informatii meteo pentru momentul in care se va desfasura evenimentul. Mai mult, se vor aduce actualizari si paginilor de Facebook care promoveaza o firma/personalitate/serviciu etc, iar organizarea comentariilor si postarea de continut pe aceste pagini va deveni mai simpla.

 

Πηγή: SlashGear