Evolio lanseaza x-Watch, primul ceas inteligent din portofoliul companiei

47

Ceasul dispune de un display IPS de 1.22″ FQVGA 240*204 pixeli si poate fi folosit atat pentru convorbiri telefonice cat si pentru transmiterea de mesaje text predefinite, fara a fi nevoie de a scoate smartphone-ul din buzunar sau geanta.

 

Piata mondiala a dispozitivelor portabile se va tripla in urmatorii 5 ani, de la 10 miliarde de dolari in 2015 la 30 de miliarde in 2020 conform ultimelor estimari. In Romania, piata de ceasuri inteligente in 2015 este estimata la aproximativ 5 milioane de euro, iar in 2016 va depasi 10 milioane de euro. Dipozitivele wearable devin din ce in ce mai populare si in Romania si ne bucuram ca am reusit sa dezvoltam pentru piata locala un smartwatch fiabil, la un pret accesibil. Este un dispozitiv la care echipa a lucrat mai mult decat am preconizat initial, insa acum este deja disponibil la precomanda.  X-Watch  se poate conecta la orice smartphone,  indiferent ca foloseste sistemul de operare Android sau IOS si ofera o experienta superioara de comunicare si de interactiune”, declara Liviu Nistoran, CEO & Founder Evolio Romania.

 

x-Watch notifica utilizatorul in privinta mesajelor primite, permitand citirea acestora si trimiterea unor raspunsuri predefinite, toate acestea direct de pe ecranul ceasului. In acelasi timp, x-Watch dispune de o serie de functii ce afiseaza parametri importanti pentru o viata mai sanatoasa: masurarea pulsului, masurarea pasilor si a caloriilor consumate, reminder de sedentarism si monitor pentru calitatea somnului.

 

x-Watch dispune de organizer digital cu functie „reminder” si functie antifurt, avertizandu-te cand te-ai departat cu mai mult de 15 m de smartphone-ul cu care este conectat.

 

Ceasul are o autonomie de 2 pana la 5 zile de functionare si poate fi customizat prin alegerea unui ecran si a temei preferate. Are un diametru de 46.5mm si o greutate de 50 grame.

 

Pretul recomandat de vanzare este de 399 de lei, dar in perioada de precomanda x-Watch poate fi achizitionat la 249 de lei.