Evernote modifica toate parolele conturilor dupa un atac informatic care a dus la furt de date

16

Evernote, popularul serviciu de luat notite, a resetat parolele tuturor utilizatorilor dupa ce, in urma unui atac informatic, au fost furate date care includeau nume de utilizatori, adrese de e-mail si parole criptate. O atentionare de pe pagina oficiala a companiei (care se incarca foarte greu, dupa postarea anuntului) sublinia ca niciun fel de continut nu a fost “accesat, schimbat sau pierdut”. Totusi, compania sfatuieste utilizatorii sa isi seteze o noua parola  si ofera cateva indicatii cu privire la alegerea unei parole sigure.

Parolele care au fost furate in timpul atacului au fost intarite de companie, ceea ce inseamna ca toate acele conturi de utilizator sunt acum protejate si vor rezista atacurilor minore. Postul de pe pagina oficiala Evernote nu explica, insa, si ce algoritm de criptare s-a folosit pentru asigurarea conturilor atacate. Potrivit unui e-mail al companiei,  “o activitate neobisnuita si potential periculoasa” a fost detectata pentru prima data in sistem pe data de 28 februarie 2013.

Evernot planuieste sa lanseze “in urmatoarele cateva ore” si actualizari ale aplicatiilor de pe diversele platforme mobile, in incercarea de a usura sarcina utilizatorilor de a-si reseta parolele conturilor.

 

 

Sursa: The Verge