Evernote introduce verificarea in doi pasi pentru toti utilizatorii

16

Evernote a anuntat ca verificarea in doi pasi a contului este valabila acum pentru toti utilizatorii. Aceasta facilitate a inceput sa fie facuta disponibila de catre Evernote, popularul serviciu de creat notite multimedia, inca din mai. Initial, verificarea in doi pasi nu era valabila decat pentru utilizatorii cu conturi premium sau business, insa acum orice utilizator o poate folosi.

Pentru a active verificarea in doi pasi a contului trebuie sa va asigurati ca aveti cea mai recenta varianta a aplicatie Evernote si sa accesati sectiunea de securitate a Evernote Web Account Settings. De acolo, trebuie sa setati verificarea in doi pasi in cazul logarii si sa va logati in aplicatiile Evernote. In cazul utilizatorilor care au conturi normale, gratuite, este necesar ca acestia sa instaleze si o aplicatie de autenficare ca Google Authenticator.

In martie, Evernote a suferit o mare bresa de securitate motiv pentru care a anuntat introducerea acestui tip de verificare in doi pasi a conturilor. Conturile sunt protejate prin intermediul unui cod de 6 cifre, unic pentru fiecare utilizator.

Acest cod ajunge pe telefoanele mobile sau in aplicatia de autentificare sub forma unui mesaj text si trebuie introdus suplimentar, pe langa username-ul si parola obisnuite. Procesul este simplu, dar eficient in sporirea securitatii conturilor Evernote.

Πηγή: Pocket-Lint