Ericsson Mobility Report: 70% din populatia lumii va folosi smartphone-uri pana in 2020

26

Cel mai nou raport Ericsson (NASDAQ: ERIC) Mobility Report indica o crestere fantastica a popularitatii tehnologiilor mobile avansate la nivel mondial pana in 2020: numarul de abonamente pentru smartphone-uri se va dubla, ajungand la un total de 6,1 miliarde, 70% din populatia lumii va utiliza smartphone-uri si 90% dintre oameni vor locui in zone acoperite de retele de broadband mobil.

 

Raportul arata cum, in pietele dezvoltate, cresterea va fi generata de numarul mai mare de dispozitive detinute de fiecare persoana in parte. Pe pietele in dezvoltare pe de alta parte, cresterea va fi sustinuta prin adaugarea de noi utilizatori, pe masura ce smartphone-urile vor deveni mai accesibile ca pret. Aproape 80% din noile abonamente de smartphone-uri vor fi incheiate in regiuni precum Asia Pacific, Orientul Mijlociu si Africa.

 

Cresterea in popularitate a smartphone-urilor va conduce si la o crestere accelerata a traficului de date. Astfel, traficul mobil initiat de pe smartphone-uri se va majora de 10 ori pana in 2020, ajungand sa reprezinte 80% din traficul total de date. In America de Nord, spre exemplu, consumul lunar mediu de date va creste de la 2,4 GB, cat este in acest moment, la 14 GB in 2020.

 

In plus, traficul video mobil va creste cu 55% anual pana in 2020 si va reprezenta aproximativ 60% din traficul mobil de date inregistrat la finalul perioadei. Cresterea aceasta va fi, in mare, posibila ca urmare a faptului ca utilizatorii incep sa prefere servicii de streaming video, iar continutul video este din ce in ce mai des inclus in stiri, reclame si platforme de social media.