Ericsson este numit de Gartner lider al industriei LTE

22

Pentru al patrulea an consecutiv, Ericsson a fost numit lider al industriei LTE la nivel global in cel mai recent raport Gartner Magic Quadrant 2013 care analizeaza piata mondiala de LTE. Pentru realizarea acestui studiu, Gartner, cea mai importanta companie internationala de cercetare si analiza IT, a evaluat o serie de furnizori de solutii si echipamente LTE in functie de viziunea pe care o aduc pietei de LTE, precum si abilitatea lor de a pune aceasta viziune in practica.

Ericsson furnizeaza solutii pentru retele eterogene cu integrare Wi-Fi pentru celule mobile mici, oferte complete pentru LTE cu o mare acoperire, WCDMA si CDMA, impreuna cu o varietate de servicii profesionale.

“Suntem bucurosi ca Gartner a recunoscut Ericsson ca lider la nivel mondial in LTE Magic Quadrant, pentru al patrulea an consecutiv”, a declarat Thomas Norén, Vice President and Head of Product Area Radio, Ericsson. „Credem ca acest studiu confirma si alte masuratori independente si rapoarte ale operatorilor de top care afirma ca Ericsson livreaza cea mai buna performanta din industrie la nivel de retea”, a adaugat acesta. „Suntem, de asemenea, singurul furnizor care ofera comercial produse care folosesc tehnologia Antenna Integrated Radio, produse care se pot implementa repede si care aduc multiple beneficii pentru acoperirea radio. Astfel, operatorii pot sa ofere viteze mai mari de transfer de date si sa gestioneze traficul mai eficient din punct de vedere al costurilor. in plus, Ericsson este cel mai important furnizor de VoLTE si LTE Broadcast si va continua sa fie pionier in serviciile pe care le ofera”, a mai mentionat Thomas Norén.

Ericsson este prezent in cele mai importante piete telecom din lume, furnizand infrastructura LTE pentru 9 dintre primii 10 operatori LTE din lume. Ericsson este motorul principal pentru utilizarea standardelor deschise in industria LTE si are cel mai mare impact asupra specificatiilor LTE folosite astazi. Ericsson preconizeaza ca va detine 25% din totalul patentelor esentiale pentru LTE, devenind astfel cel mai mare detinator de patente din industrie. Ericsson este, de asemenea, lider in domeniul managed services, gestionand retele ce deservesc peste 800 milioane de abonati la nivel global.