Ericsson este lider in infrastructura de retea LTE conform Magic Quadrant

22

Ericsson anunta ca noul raport Gartner Magic Quadrant pentru infrastructura LTE 2015 pozitioneaza compania ca lider al industriei LTE pentru al saselea an consecutiv. Raportul examineaza vendorii de infrastructura de retea LTE end-to-end (radio si core) si ii clasifica in functie de abilitatea lor de a implementa solutii, dar si in functie de viziunea lor asupra pietei LTE.

 

Ericsson considera ca abilitatea sa de a implementa se datoreaza atat indicatorilor sai financiari puternici, dar si unui portofoliu complet ce include tehnologii complexe precum LTE-Advanced, Network Function Virtualization (NFV), Ericsson Radio System si solutii de administrare unificata. Compania este, de asemenea, activa in alte industrii conexe, precum zona de securitate publica, comunicatii de tip M2M, Internet of Things (IoT) si automobile conectate.

 

In prezent, 40% din traficul mobil din lume este sustinut de retele Ericsson. Astfel, Ericsson sustine cea mai mare cantitate de trafic LTE la nivel global, de doua ori mai mult decat cel mai apropiat competitor. Compania este, de asemenea, prezenta pe toate pietele cu trafic mare de LTE din acest moment, inclusiv SUA, Japonia si Coreea de Sud si detine cea mai mare cota de piata LTE din cele mai mari 100 de orase ale lumii. Ericsson a livrst peste 220 de retele LTE la nivel mondial, 170 dintre acestea oferind deja servicii catre utilizatorii finali.