Ericsson da in judecata Samsung in materie de brevete wireless dupa doi ani de negocieri

24

Ericsson

Ericsson este cel mai recent in intentarea unui proces de brevete impotriva celor de la Samsung, dupa ce firma suedeza de telecomunicatii a acuzat gigantul coreean de electronice pentru lipsa semnaturii FRAND (echitabile, rezonabile ?i non-discriminatorii) acorduri de licenta, in ciuda a doi ani de negocieri.

“Ericsson a ajuns la concluzia ca nu are nici o alta optiune decat una legala in justitie, dupa ce negocierile nu au fost incununate cu succes, deoarece Samsung a refuzat sa ia o licenta in conditii FRAND” a declarat compania.

Compania spune ca centrele de problema din jurul uneia dintre tehnologiile sale patentate, este “esentiala pentru multe retele de telecomunicatii si standarde utilizate de produsele Samsung”, pe langa alte tehnologii pe care le cer sunt utilizate in wireless si produse electronice de consum.

Licentele FRAND sunt de obicei folosite pentru brevetarea licentelor si tehnologiilor care au devenit esentiale, de multe ori pentru sau ca un standard al industriei. Acestea sunt concepute pentru a opri monopoluri, ideea fiind ca o licenta, tehnologie FRAND sa poate fi  oferita oricarei companii sau grup care doreste sa o utilizeze.

Samsung a fost printre ultimii la primirea unei decizii, atunci cand o hotarare judecatoreasca din SUA sa pronuntat, o amenda de mai mare de 1 miliard dolari dupa ce Apple a castigat un caz de brevet cheie al Statelor Unite. Firma Cupertino in sine a suferit o pierdere semnificativa recenta si 368 milioane dolari amenda denumit fiind brevet de specialitate VirtnetX, castigator al  unui caz din Texas impotriva ei, dar Apple a facut sfarsitul vrajmasie sale in curs de desfasurare cu HTC cei doi semnand un acord de 10 ani de licente in aceasta luna.

Samsung a declarat presei ca nu are intentia de a realiza un acord similar, in ciuda amenintarii de comercializare din SUA.

Sursa: www.thenextweb.com