Ericsson, Bowser-ul si Internetul

26

Pionierii de la Ericsson, au lansat astazi primul browser cu WebRTC, adresat telefoanelor de buzunar, numit spre amuzamentul nostru, Bowser.

Credem ca WebRTC constituie o parte foarte importanta a solutiilor de comunicare ce urmeaza a fi dezvoltate in industria noastra si suntem bucurosi sa oferim dezvoltatorilor prima versiune a browserului nostru experimental cu tehnologie WebRTC incorporata,” a declarat Kristofer Dovstam, cercetator coordonator la Ericsson Research.

Tehnologia WebRTC (Web Real Time Communication), implementata in Bowser, le va permite dezvoltatorilor sa integreze secvente video si audio in aplicatii web dedicate smartphone-urilor. Multumita accesului la API-ul WebRTC-ului implementat in Bowser si a functiilor extinse oferite comenzii

Codecurile alese pentru Bowser sunt H.264 pentru video si G.711 pentru audio. Motorul media folosit in Bowser se bazeaza pe GStreamer si nu pe webrtc.org dupa cum au tinut sa evidentieze cei de la Ericsson.

Ericsson Research va oferi suport pe viitor pentru utilizatorii Bowser-ului, imbunatatind stabilitatea si calitatea audio/video prin actualizari periodice.

Bowser este compatibil cu iOS si Android, putand fi descarcat gratuit din magazinele on-line specifice.