Ericsson aduce o noua solutie de video in cloud pentru TV

25

Dupa integrarea companiei Fabrix Systems, Ericsson lanseaza o noua solutie DVR in cloud. Noua platforma de stocare si procesare video consolideaza pozitia de lider a Ericsson pe piata solutiilor TV. Solutia contribuie la reducerea costurilor si complexitatii echipamentelor din casele utilizatorilor, reducand marimea set top-boxurilor, dar oferindu-le, in acelasi timp, acces constant la continut TV.

 

Noua solutie permite construirea unei infrastructuri unice stabile, ce poate sustine dezvoltarea simpla si inlocuirea serviciilor TV legacy cu noi servicii pe baza de cloud. Tehnologia este o solutie de DVR in cloud, compatibila cu toate platformele TV QAM sau pe baza de IP. Aplicatia are la baza Platforma Ericsson de stocare si procesare video, o infrastructura software de mare performanta. Ea integreaza si virtualizeaza abilitatile de stocare si procesare ale oricarui numar de servere, oferindu-le operatorilor un plus de performanta, dar si posibilitatea sa evite o mare parte din complexitatea si cheltuielile asociate lansarii unor noi servicii.

 

Un studiu realizat de Ericsson Media Vision 2020 arata ca, in cinci ani de zile, timpul petrecut de fiecare dintre noi urmarind programe TV la cerere sau continut inregistrat va reprezenta jumatate din tot ceea ce urmarim la televizor, ajungand din urma canalele TV obisnuite. Toate aceste lucruri reprezinta presiuni in plus puse pefurnizorii de servicii TV clasice care incearca sa tina pasul cu noile tendinte.Ei incep sa le dea utilizatorilor posibilitatea fie sa inregistreze continutul, fie sa il urmareasca live, dar de pe orice echipament doresc.