Ericsson a lansat prima platforma din lume WebRTC care foloseste subsistemul IMS

24

Ericsson a lansat o noua platforma web pentru dezvoltatori, care va transforma orice dispozitiv cu o conexiune la internet intr-o sursa de comunicare cu acces permanent. Aceasta este prima platfoma din lume care permite comunicarea web in timp real (WebRTC) bazata pe un subsistem IP multimedia (IMS) si va ajuta la crearea unor aplicatii web ce vor extinde ecosistemul companiilor si consumatorilor.  

Avand posibilitatea de a se conecta la orice dispozitiv caruia ii este atasat numar de mobil, dezvoltatorii pot acum sa reinventeze serviciile de telecomunicatii si sa creeze paradigme noi de comunicare pentru a furniza consumatorilor finali valoare adaugata prin serviciile mobile pe care le utilizeaza.

Conceptul existent de apel telefonic va putea fi vazut de dezvoltatori ca un flux digital. Astfel, acestia vor avea posibilitatea de a inova procesul de comunicare. inregistrarea, transcrierea, contextualizarea si traducerea vor fi posibile pe orice dispozitiv conectat, folosind numarul de telefon existent al unui utilizator – si acesta este doar inceputul”, a declarat Geoff Hollingworth, head of Business Innovation, Ericsson America de Nord.

Astazi exista mai multa inovare in comunicare decat in ultimii 30 de ani la un loc, iar relevanta si simplitatea reprezinta cheia succesului. Prin dezvoltarea acestei noi platforme, Ericsson le permite dezvoltatorilor sa-si foloseasca creativitatea pentru a crea noi aplicatii care nu vor mai fi limitate de tehnologia platformelor pe care au fost construite.

Nu uitati de Ericsson Application Awards ce ofera premii substantiale si de termenul limita de inscriere al aplicatiilor, 28 Februarie 2013.