Eric Schmidt va vinde peste 40% din participatia pe care o detine la Google

13

Fostul director executiv al Google si actualul presedinte, Eric Schmidt, a depus documentatia la arbitrul pietelor financiare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), pentru a vinde circa 42% din participatia pe care o are la companie. 

Schmidt detine in acest moment aproximativ 7,6 milioane de actiuni Google de clasa A si B, care reprezinta circa 2,3% din totalul titlurilor. O actiune Google de clasa B ofera o putere de 10 voturi pentru fiecare vot oferit de o actiune de clasa A la adunarile generale ale actionarilor. Schmidt a mai vandut anul trecut 1,8 milioane de titluri. 

O actiune Google valoreaza acum 785,37 dolari. Dupa vanzare, Schmidt va mai detine aproximativ 1,3% din Google. 

Schmidt este cel care a transformat Google dintr-o firma care opera un motor de cautare (cu venituri de 86 milioane de dolari in 2001) intr-un gigant al serviciilor de pe internet (cu incasari de peste 30 miliarde de dolari). In aprilie 2011, el a cedat functia de director executiv cofondatorului companiei, Larry Page. 

Presedintele Google este cunoscut pentru declaratiile oarecum socante pe care le-a facut de-a lungul timpului. Eric Schmidt a spus, intr-o emisiune TV gazduita de canalul CNN, ca cei care sunt astazi copii vor fi nevoiti sa-si schimbe numele cand ajung la maturitate pentru a scapa de trecutul online. Si asta nu e totul. “Daca nu va convine faptul ca va filmam locuinta (pentru StretView – n.e.), puteti sa va mutati”, declara, la postul CNN, seful Google, lasandu-i pe prezentatori cu gura cascata. Urecheat probabil putin de departamentul de PR al gigantului serviciilor online, Schmidt si-a cerut scuze, insa nu pentru ca ar fi zis asta ci pentru ca nu s-ar fi facut bine inteles. Iata ce sustine directorul general al companiei ca ar fi vrut sa zica de fapt: “Daca sunteti ingrijorati in legatura cu Street View si vreti ca locuinta vostra sa nu mai apara acolo, va rog contactati Google.”