Era post-PC afecteaza si Electronic Arts: jocurile nu prea se mai vand, lumea se reorienteaza spre tablete

  10

  Profitul net al Electronic Arts, cel mai mare publisher de jocuri video din lume, a scazut in ultimele trei luni, de la 400 de milioane de dolari in perioada similara din 2012, la 323 milioane de dolari, in vreme ce veniturile au scazut cu 6%, de la 1,37 miliarde de dolari, la 1,2 miliarde de dolari.

  Scaderea a fost consemnata in principal pe segmentul jocurilor stocate pe medii fizice. Acestea sunt folosite indeosebi pe PC-uri si console.

  Veniturile diviziei digitale – provenite din jocurile de pe smartphone-uri si tablete, ofertele online si prin alte canale noi de distributie – au crescut cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, generand venituri de 618 milioane de dolari.

  Acestea au depasit pentru prima data veniturile produse de jocurile pe suporturi fizice.

  EA a facut recent concedieri si si-a reorganizat studiourile de jocuri video in ultimele luni pentru a imbratisa noile platforme de gaming si a se adapta la conditiile de piata mai dure.

  Compania se pregateste de lansarea unui alt joc din seria “Battlefield“, iar anul viitor sunt programate 11 titluri, inclusiv din francizele sportive “Madden” si “FIFA”, simulatorul “Sims 4” si “Plants vs Zombies 2”, pentru dispozitive mobile.

  Compania a anuntat luni realizarea unui acord multi-anual cu Disney pentru a produce jocuri sub licenta “Star Wars”. Acestea vor fi destinate atat consolelor si PC-urilor, cat si gadgeturilor mobile.

  Datorita jocurilor asteptate in 2014, compania estimeaza pentru anul viitor venituri de 4 miliarde de dolari.

  Sursa http://www.reuters.com/article/2013/05/07/us-electronicarts-results-idUSBRE9460YH20130507

  Πηγή: Reuters