Enel prezintă edițiile speciale de Mercedes-Benz clasa B Electric Drive și Nissan Leaf 100% electric

279

Enel anunță semnarea unor acorduri de co-marketing cu Mercedes-Benz și Nissan pentru promovarea mobilității electrice în Italia. Acordurile se referă la Ediția Specială Enel de Mercedes-Benz Clasa B Electric Drive și Nissan LEAF 100% electric, primele automobile din lume, în ediție limitată, ce vor purta logo-ul unei companii importante de utilități.

 

Automobilele electrice au fost prezentate simultan la sediile Enel din Roma și Milano. Angajamentul Enel de a susține mobilitatea electrică se manifestă pentru prima dată printr-un acord de co-marketing cu producătorii auto. Ambele automobile sunt modele vârf de gamă în ediție limitată, cu dotări opționale complete. Obiectivul este de a crea un grup de „ambasadori” ai mobilității electrice și ai valorilor asociate acesteia.

 

În plus față de activitățile comune cu Merceded-Benz și Nissan pentru promovarea automobilelor din Ediția Specială, Enel va derula inițiative de marketing specifice pentru încurajarea utilizării de automobile electrice în rândul celor peste 32.000 de angajați ai Enel Group din Italia.

 

„În Italia, din ce în ce mai multe persoane vor să conducă vehicule electrice, iar Enel se dedică dezvoltării unei infrastructuri de reîncărcare în întreaga țară, pentru a permite tuturor să călătorească oriunde își doresc în Italia, având siguranța că vor găsi o stație pentru a-și reîncărca rapid mașina. Circa 20 de minute sunt de ajuns, aceasta fiind durata unei opriri obișnuite într-o zonă de servicii”, a spus Ernesto Ciorra, Director pentru Inovare și Sustenabilitate la Enel.

 

„Odată cu lansarea Ediției Enel de Mercedes-Benz Clasa B Electric Drive și Nissan LEAF 100% electric, am devenit prima companie de utilități din lume care a încheiat acorduri cu producători auto pentru a dezvolta o ediție specială de automobile electrice”, a remarcat Nicola Lanzetta, Director pentru Piața din Italia la Enel. „Mobilitatea electrică nu mai este un instrument disponibil doar pentru cei câțivaamatori înrăiți, ci este o alternativă din ce în ce mai accesibilă pentru toată lumea, în special pentru cei care își doresc să călătorească sustenabil”.

 

„Mercedes-Benz se dedică reducerii consumului de carburant și al emisiilor ca nimeni altcineva. Avem deja zece automobile hibrid incluse în gama noastră de produse, și prin modelul smart am deschis calea pentru  mobilitate 100% electrică”, a spus Roland Schell, Președintele Mercedes-Benz în Italia. „Suntem încântați de parteneriatul cu Enel Energia, care a ales modelul nostru Clasa B Electric Drive pentru flota sa și pentru mobilitatea angajaților, cu o ofertă specială pentru aceștia”.

 

„Suntem entuziasmați de lansarea acestei ediții speciale dezvoltată împreună cu Enel, care confirmă încă o dată viziunea noastră comună asupra mobilității urbane, concentrată pe îmbunătățirea vieților oamenilor și a mediului în care trăim”, a declarat Bruno Mattucci, Managing Director al Nissan Italia. „Rețeaua națională de electricitate reprezintă, categoric, o parte integrantă a mobilității electrice, și colaborăm cu Enel pentru a îmbunătăți legătura dintre vehicule, generatoare electrice, resurse de energie regenerabilă și, într-un viitor nu foarte îndepărtat, chiar și clădiri”.