eMAG se extinde in Polonia prin preluarea Agito, unul dintre cele mai mari magazine online locale

17

eMAG a inceput demersurile de extindere pe piata din Polonia, dupa ce in decembrie 2014 compania a depus o solicitare la Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului din Polonia privind preluarea controlului asupra Agito, unul dintre cele mai mari magazine online locale. Transferul de actiuni intre cele doua companii se va concretiza odata cu primirea aprobarii din partea institutiei poloneze.

 

Aceasta extindere face parte din strategia noastra asumata pe termen mediu si lung de a ne consolida pozitia in regiune. In prezent, accesam, datorita celor trei piete in care ne desfasuram activitatea deja – Romania, Bulgaria si Ungaria – o baza de peste 36 de milioane de clienti. Acum intram intr-o tara mare din regiune, cu aproape 39 de milioane de locuitori, cu o piata de ecommerce estimata la 4 miliarde de euro si cu un potential mare de crestere, spune Sorin Ionescu, Vicepresedinte si Director de Dezvoltare Internationala eMAG.

 

Compania Agito, infiintata in anul 2002 ca magazin online de electronice si electrocasnice a devenit, prin extinderea categoriilor de produse si prin dezvoltarea echipei, un puternic jucator pe piata de comert online din Polonia.