Elliptic Labs controleaza Windows 8 prin radar

24

Ecranele tactile ce misuna prin majoritatea buzunarelor ar putea avea un motiv de ingrijorare. Cei de la Elliptic Labs incearca sa impuna o noua modalitate de control fara contact fizic a dispozitivelor cu Windows 8.

Tehnologia are la baza utilizarea ultrasunetelor si va extinde controlul dispozitivelor mobile de la atingerea unei suprafete restranse, bi-dimensionale la un volum in care poti da din maini dupa bunul plac. Cei preocupati de ecrane impecabile fara amprente sau urme de fast-food pe ele se vor bucura cel mai mult la aflarea acestei vesti, insa vor mai avea de asteptat cel putin un an pana cand primele dispozitive vor fi disponibile.

Controlul prin gesturi a fost deja propus, folosindu-se camera video a dispozitivelor, insa abordarea in acest fel are limitari precum necesitatea gesturilor precise in campul camerei si a iluminarii corespunzatoare. Tehnologia celor de la Elliptic, desi este mult mai comoda, nu poate fi aplicata dispozitivelor actuale, ea necesitand emitatoare de ultrasunete si microfoane sensibile care practic transforma laptop-ul intr-un mini-radar.

Controlul cu ultrasunete este si amabil cu natura, consumand cu pana la 95% mai putin decat echivalentul bazat pe camera video.

Pentru acomodare si teste Elliptic Labs pune la dispozitia producatorilor de gadget-uri un SDK si un Starter kit ce poate fi atasat dispozitivelor existente in speranta ca va fi adoptat si inglobat in viitoare modele de portabile intr-un mod cat mai practic.

Pachetul celor de la Elliptic format din Windows 8 Gesture Suite, Starter-Kit si SDK este deja disponibil, iar daca ii gaseati pe utilizatorii de hands-free-uri ilari, imaginati-va cum veti reactiona cand mergand linistiti pe strada, va pune cineva o tableta in brate si va ia la palme.

Sursa: engadget.com