ELKOTech Romania devine distribuitor Lenovo

21

ELKOTech Romania, parte a grupului ELKO, a semnat un acord de distributie cu Lenovo, unul dintre principalii producatori de PC-uri, prin care va distribui gama de produse consumer (notebook, desktop, tablet PC) a companiei chineze.

Produsele Lenovo vor fi disponibile in oferta partenerilor ELKOTech incepand cu luna iulie.

Infiintata in China in 1984, compania Lenovo este in prezent unul dintre principalii producator de PC-uri din lume si important jucator pe piata de IT din Romania. Lenovo produce si comercializeaza o gama larga de PC-uri, tablete, smartphone-uri, statii de lucru, servere si dispozitive de stocare. Compania are filiale in peste 60 de tari, in care lucreaza 35.000 de angajati, si isi comercializeaza produsele in 160 de tari din intreaga lume.

In primul trimestru al anului, compania a avut vanzari anuale record de 34 de miliarde de dolari si venituri de 35 de milioane de dolari, avand o cota de piata globala de 15,5%.

In EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), Lenovo avea la finalul lui 2012 o cota de piata record de 11,8%, continuand sa isi intareasca pozitia de numarul doi in topul producatorilor de PC-uri din regiune.