Electronic Sports League introduce teste anti-doping in cadrul competitiilor

16

Finala campionatului The International 2015 de Dota 2 a fost castigata de echipa nord-americana Evil Geniuses, in defavoarea chinezilor de la CDEC, cei dintai castigand 6.6 milioane dolari pentru scorul de 3-1 setat in aceasta finala, iar CDEC aproximativ 2.8 milioane dolari.

 

Dupa aceasta finala, Electronic Sports League a decis ca in cadrul competitiilor organizate de Liga sa nu se mai consume drogurile pe care Agentia Mondiala Anti-Doping le interzice in cadrul competiilor sportive.

 

Lista substantelor interzise cuprinde steroizii, cocaina si canabisul. Marijuana pe de alta parte, nu poate fi consumata de la inceputul primei zile pana la ultima zi a competitiei, insa este acceptata cand nu se desfasoara meciurile. Jucatorii care vin cu prescriptii medicale pentru aceste substante vor avea voie sa le consume. In timpul competitiilor de Counter Strike, StarCraft II, League of Legends sau Dota 2, pe care Liga le organizeaza, aceasta va selecta arbitrar jucatori pe care sa-i supuna testelor de dopaj. Cei prinsi vor fi fie amendati, fie exclusi din Liga pentru cel mult doi ani de zile.

Πηγή: engadget