Electronic Arts ofera un joc gratuit ca sa isi ceara scuze pentru problemele SimCity

16

Lansarea noului joc SimCity al Electronic Arts (EA) a ridicat numeroase probleme ca retragerea unor optiuni din joc si retragerea unor materiale promotionale pe care compania le folosea pentru jocul video.

Pentru a se revansa, EA ofera gratuit utilizatorilor un joc video. Intr-un post pe blogul companiei, unul dintre oficiali (Lucy Bradshaw) si-a cerut scuze pentru problemele create si a recunoscut ca dezvoltatorii care au lucrat la SimCity au subestimat numarul de oameni care se vor inscrie online pentru a putea sa se joace.Un numar mult mai mare de oameni decat ne asteptam s-a logat online”, se precizeaza in postarea de pe blog. “Mult mai multi oameni s-au jucat si s-au jucat in moduri pe care nu le-am prevazut in varianta beta”, mai noteaza aceeasi postare.

Pentru a compensa, EA ofera acum un joc video pentru PC care se poate descarca gratuit si care face parte din portofoliul companiei. Utilizatorii inregistrati ai SimCity vor primi un e-mail pe data de 18 martie in care li se va explica cum pot sa obtina jocul pe care l-au ales.

In ceea ce priveste problemele cu serverele, Lucy Bradshaw  a declarat ca EA  a inregistrat o crestere a capacitatii serverelor cu 120% in ultimele 48 de oreo crestere care a produs o serie de “experiente disruptive” ce au generat o scadere pana la cifra de 80%.

EA lucreaza la instituirea unor masuri care sa rezolve problemele. Oficialul companiei noteaza chiar ca Electronic Arts ar putea depasi problemele generate de lansarea SimCity chiar in acest weekend.

 

 

Sursa: The Verge