Editarea foto Snaspseed pentru utilizatorii Google+ acum si pe dispozitivele cu Chrome OS

22

Google a remediat problemele care determinau unii utilizatori de dispozitive Chrome OS sa acceseze noile optiuni de editare foto de pe reteaua sociala Google+. Inainte de aceasta schimbare efectuata de companie, dispozitivele Chrome OS cu procesoare ARM nu puteau rula uneltele de editare Snapseed. Aceste unelte permit editarea foto mai avansata fata de optiunile de baza.

Odata remediate problemele, uneltele de ediatare Snapseed pentru imaginile de pe reteaua Google+ pot fi accesate din orice browser Chrome, dar si de pe dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Chrome OS. Repararea acestei brese vine la o luna si jumatate dupa ce compania a lansat aceasta noua facilitate. Orice fotografie aflata pe reteaua sociala Google+ poate fi deschisa, vazuta si editata cu unelte similare celor care se gasesc in Picasa sau in aplicatia desktop de editare a Google. Printre optiunile disponibile sunt imbogatirea culorilor si filtre foto, dar si standardele unelte de rotire si decupare. Utilizatorii pot accesa toate aceste facilitati facand click pe “Editare” in momentul in care vizualizeaza orice fotografie de pe Google+.

In septembrie 2012, Google a decis sa inlocuiasca Nik Software cu Snapseed pentru a beneficia de functia de filtre foto. Snapseed a fost o aplicatie populara printre utilizatorii de Mac si dispozitive iOS. Aceasta optimizare cu Snapseed a permis Google sa-si transforme reteaua sociala in una cat mai prietenoasa cu imaginile.

Compania nu a oferit explicatii cu privire la motivul pentru care nu inclusese, pana acum, si dispozitivele care ruleaza Chrome OS. Anuntul ca dispozitivele care ruleaza Chrome OS pot si ele sa acceseze optiunile de editare Snapseed a fost facut de unul dintre moderatorii comunitatii Google+ Photo. Acesta a caracterizat aceasta masura ca fiind “solutia oficiala” pentru problema cu care se confruntau utilizatorii Chrome OS. Din pacate, acest anunt a fost eliminat de pe reteaua sociala cateva ore mai tarziu.

 

Πηγή: Slashgear