Ecranul de blocare iOS 7.1.1 poate fi pacalit printr-o comanda catre Siri

15

Smartphone-ul iPhone 5S a fost lansat cu un cititor de amprenta incorporat care avea ca scop imbunatatirea securitatii. Asistentul vocal Siri este si el o unealta foarte buna pentru utilizatori, insa poate fi folosit si pentru lucruri mai putin placute – pacalirea codului de securitate sau trecerea de ecranul de autentificare TouchID pentru sistemul de operare iOS 7.1.1.

 

Acest lucru se poate face printr-o simpla comanda vocala (nici cititorul de amprenta nu este 100% sigur) si permite oricui sa navigheze prin lista de contacte si chiar sa initieze apeluri. Atunci cand ecranul smartphone-ului este blocat, o simpla comanda catre Siri prin care se cere lista de contacte va permite afisarea acestora. Desigur, dupa aceasta etapa, Siri va cere utilizatorului sa deblocheze ecranul, insa daca se cere prin comanda vocala efectuarea unui apel, acesta va fi initiat.

 

Persoana care a descoperit aceasta bresa spune ca este simplu sa editezi contacte si chiar sa le trimiti altora sau sa dai SMS-uri. In materialul video de mai jos este prezentat modul in care Siri poate trece de ecranul de blocare pe iOS 7.1.1:

 

 

Πηγή: GSM Arena