Ecranele smartphone-urilor Android nu se vor mai bloca cat sunt tinute in mana

25

Utilizatorii deranjati de faptul ca ecranul smartphone-urilor se blocheaza chiar si cat tin dispozitivele in mana se vor bucura sa auda ca, in curand, aceasta problema va fi remediata. Un site de profil noteaza ca gadget-urile care ruleaza Android Lollipop au inceput sa primeasca un nou sistem de detectie corporala prin intermediul sistemului Smart Lock.

 

Noua facilitate permite ecranului smartphone-ului sa ramana activ cat timp gadget-ul se afla in mana utilizatorului sau in buzunar. Desigur, optiunea poate sa aiba si dezavantaje, mai ales daca smartphone-ul este furat de catre un hot de buzunare si are inca ecranul neblocat. Solutia acestei probleme ar fi blocarea intentionata a gadget-ului atunci cand acesta este bagat in buzunar.

 

Este de mentionat ca deocamdata nu este clar daca optiunea va ajunge sa fie distribuita la scara larga. Google a inceput distribuirea acestui sistem de detectie intr-un ritm lent, prin intermediul Google Play Services, nu prin actualizari de software propriu-zise. Asadar, utilizatorii vor trebui sa verifice periodic daca in setarile telefonului exista sau nu asa ceva, pentru ca nu se stie cand ar putea ajunge exact sistemul pe toate dispozitivele, tinand cont de faptul ca este distribuit prin Play Services.

 

Πηγή: Engadget