Echipa din spatele webOS ofera interfata redesenata si abandonata comunitatii

21

Sistemul de operare inovator de la Palm, numit webOS, nu a fost niciodata un succes din punct de vedere comercial, dar cu siguranta a avut la baza idei interesante. Acum, dup ace HP a abandonat dezvoltarea acestui proiect, echipa a oferit comunitatii interfata webOS astfel ca cei interesati o pot dezvolta mai departe.

 

Proiectul se numeste Mochi si a fost oferit public recent, impreuna cu alte cateva idei pe care le mai aveau specialistii care au lucrat la webOS, apoi HP a intererupt dezvoltarea. Noua interfata de utilizator prezinta un design curat si plat, asa cum au adoptat in ultima vreme si Apple si Google. In plus, este inclusa o optiune de extindere a informatiilor afisate asemanator cards, astfel ca utilizatorul poate trece de la un panel la altul, in regim multi-tasking, asemanator sistemului Snap de pe Windows 8.

 

Codul si conceptele dezvoltate de echipa sunt acum disponibile pentru comunitate prin intermediul unui framework open-souce, iar cei care au lucrat la webOS isi propun sa faca disponibila si documentatia. Acest lucru ar permite dezvoltatorilor interesarti sa conceapa un produs gandit de ei. Alternativ, unii dintre acesti dezvoltatori ar putea sa se foloseasca de design-ul atractiv al butoanelor, elementelor, meniurilor sau a altor parti pentru alte proiecte proprii. Mochi poate fi studiat pe pagina Wiki/Github, impreuna cu toate specificatiile pe care echipa le-a folosit atunci cand a creat webOS.

 

In ceea ce ii priveste pe specialistii din spatele sistemului de operare, acestia lucreaza pentru conceperea unuia nou care sa poata fi folosit pe televizoarele inteligente LG.

 

Πηγή: The Verge