Echipa din spatele Android Wear este interesata de suportul cross-platform

25

Sistemul de operare Android Wear a fost un mare pas inainte in evolutia ceasurilor inteligente, oferit dezvoltatorilor de aplicatii o platforma pentru care sa scrie coduri, dar a oferit si producatorilor sansa sa introduca in dispozitivele lor un sistem de operare adaptat la gadget-urile care se pot purta.

 

Totusi, compatibilitatea dintre Android Wear si smartphone-uri cu iOS sau Windows Phone a ramas imposibila, astfel ca utilizatorii depind inca de sistemul de operare pentru a putea sincroniza smartwatch-ul cu smartphone-ul. Tocmai de aceea, unul dintre specialistii din spatele sistemului de operare Android Wear a declarat ca aceasta situatie nu este definitiva si ca nu se exclude posibilitatea de a extinde compatibilitatea acestui sistem si pe alte platforme.

 

Totusi, nu e cazul sa ne entuziasmam peste masura. S-a precizat ca, deocamdata, Android Wear are o legatura interna cu sistemul de operare Android, asa ca problemele pe care le-ar implica un suport cross-platform sunt uriase. De asemenea, oficialul a mai precizat ca decizia de extindere nu tine neaparat de el sau de echipa sa.

 

Chiar si asa, este un pas inainte ca acest gand a ajuns la cei responsabili de Android Wear. Astfel, este sugerat ca problema nu se pune “daca” va exista suport cross-platform, ci “cand”, iar echipa din spatele Android Wear pare ca ia acest subiect destul de in serios.

 

Πηγή: PocketNow