EaseUS MobiSaver te ajuta sa recuperezi datele de pe telefonul Android (P). 72h Giveaway

274

Serviciile se stocare online a datelor si orientarea catre cloud a sistemului de operare Android ii incurajeaza pe utilizatorii de terminale mobile sa isi sincronizeze permanent informatiile stocate pe telefon sau tableta. Multi insa, evita aceste sincronizari temandu-se de costuri suplimentare pe factura de mobil, de reducerea autonomiei in urma utilizarii intense a modem-ului sau de optiunile multiple si ascunse ale procesului de configurare Sync.

 

In aceste conditii, singurele exemplare ale fisierelor importante ca sms-uri, contacte, fotografii, inregistrari video, muzica si alte documente pot fi pierdute pentru totdeauna in cazul unei formatari accidentale, infectari cu virus sau cand o actualizare a sistemului de operare nu a decurs conform asteptarilor. Daca informatiile stocate pe cardul microSD pot fi redobandite cu o sumedenie de aplicatii gratuite, recuperarea celor generate de sistemul de operare Android si stocate in memoria telefonului pot da batai de cap si utilizatorilor avansati. In aceste situatii este recomandata folosirea unui program dedicat recuperarii datelor Android.

 

Unul dintre aceste programe este EaseUS MobiSaver for Android, un soft ce poate fi instalat pe orice PC cu Windows, de la XP pana la Windows 10, si care poate recupera datele de pe telefoanele si tabletele Android 2.3/ 4.0/4.1/4.2/4.3/4.4 sau mai nou, indiferent de producatorul terminalului. Recuperarea informatiilor se poate face selectiv, in urma unei scanari, iar datele pot fi exportate in format CSV, HTML sau VCF. Popularitatea acestor formate permite vizualizarea/editarea/printarea informatiilor cu ajutorul PC-ului si transferul datelor recuperate pe acelasi terminal sau pe un dispozitiv nou. Recuperarea datelor Android cu EaseUS MobiSaver se face fara alterarea sursei si fara a scrie vreun bit in memoria telefonului. 

 

Inainte de incepe procesul de recuperare al datelor, telefonul sau tableta Android trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa permita acces ca admin la dispozitiv (root), pentru a putea recupera toate tipurile de date (SMS)
  • sa fie activata optiunea USB Debugging din meniul Developer Options
  • in unele cazuri va trebui selectata optiunea Camera (PTP) din meniul USB PC connection 

 

Va vom prezenta in continuare cei cativa pasi simpli, patru la numar, care trebuie urmati dupa instalarea EaseUS MobiSaver pe PC.

 

Pasul 1: Conectarea telefonului/tabletei la PC

Se porneste aplicatia EaseUS MobiSaver for Android pe PC, se conecteaza telefonul sau tableta Android la PC cu ajutorul cablului de date (USB) al dispozitivului si se apasa butonul Start al aplicatiei. MobiSaver va incerca sa recunoasca si sa se conecteze la terminal.

 

Meniu conectare dispozitiv                 Meniu scanare dispozitiv

 

Pasul 2: Scanarea dispozitivului Android

Se apasa butonul “Go”. MobiSaver scaneaza dispozitivul si afiseaza in timp real informatiile gasite. Pentru o scanare completa se recomanda ca telefonul sau tableta sa fie incarcate in procent de cel putin 20%.

 

Procesul de scanare al dispozitivului

 

Pasul 3: Afisarea informatiilor recuperabile

Dupa incheierea procesului de scanare a dispozitivului, MobiSaver va afisa toate informatiile gasite. Acestea vor fi sortate pe categorii (Contacte, mesaje SMS, Fotografii, s.a.m.d) iar cele identificate ca fiind sterse vor fi scoase in evidenta prin font de alta culoare (rosu). Multitudinea de informatii gasite se poate filtra astfel incat sa fie afisate doar cele sterse.

 

Afisarea informatiilor recuperabile

 

Pasul 4: Recuperarea datelor Android

Dupa ce sunt selectate datele pe care utilizatorul doreste sa le recupereze, MobiSaver va solicita destinatia (folder-ul) de pe PC unde acestea sa fie salvate. Inainte de a transfera informatiile salvate pe PC inapoi pe telefon/tableta, este foarte important ca utilizatorul sa se asigure ca nu mai doreste sa recupereze alte informatii. In caz contrar, exista riscul ca unele date sa devina irecuperabile datorita suprascrierii.

 

Meniu de salvare a datelor recuperate

 

 

Inainte de a comanda versiunea Pro (~40 de dolari), EaseUS recomanda scanarea dispozitivului cu versiunea gratuita a produsului, EaseUS MobiSaver for Android Free. Aceasta afiseaza toate informatiile care pot fi recuperate, insa este limitata la salvarea unui singur fisier/scan. 

 

Pentru a recupera cat mai multe informatii pierdute, va recomandam sa nu mai utilizati dispozitivul dupa ce observati ca lipsesc mesaje SMS, contacte, fotografii, etc. In caz contrar, riscati sa pierdeti pentru totdeauna informatiile sterse (datorita suprascrierii).

 

* Timp de 72 de ore, EaseUS MobiSaver pentru Android poate fi descarcat si utilizat gratuit, fara restrictii. Tot ce trebuie sa faceti este sa va inscrieti pe pagina mobisaver-for-android-giveaway.