EA: Modelul freemium este cel mai popular printre gameri

32

Publisherul de jocuri video Electronic Arts (EA) considera ca modelul freemium este ceea ce piata de gaming doreste. Jocurile mobile care folosesc acest model permit utilizarea gratuita, insa ofera servicii si bunuri virtuale pe bani cu ajutorul carora utilizatorii pot indeplini misiunile mai repede sau pot imbunatati performantele caracterelor.

Nick Earl, vicepresedinte EA, a declarat ca majoritatea jucatorilor prefera modelul freemium, desi exista si o minoritate care nu este de acord cu el si este vocala in aceasta privinta.

Acest model este folosit si de catre publisherii de jocuri pentru PC-uri. Wargaming.net, compania care dezvolta jocul World of Tanks, a transmis ca acesta este viitorul in gaming. Mai mult, publisherul Perfect World Entertainment si dezvoltatorul Cryptic Studios au renuntat anul trecut la modelul pe bani in cazul jocului Star Trek Online, transformandu-l in freemium.

Criticii modelului spun ca utilizatorii care dispun de bani au un avantaj mare in fata jucatorilor care nu investesc in jocuri, ceea ce este adevarat, insa pana la un punct. Cei care parcurg etapele normale ale unui joc, fara a face salturi cu ajutorul cardului de credit, sunt mai experimentati, deoarece petrec mai mult timp in joc.

Πηγή: SlashGear