E oficial! Qualcomm a depus cererea de blocare a importurilor de iPhone-uri în SUA

- Adrian Ungureanu
574

În urmă cu două luni cei de la Qualcomm îi amenințau pe cei de la Apple că vor depune o cerere împotriva lor la Comisia de Comerț Internațional (ITC) a SUA pentru a bloca importurile de iPhone-uri în State.

Acum este oficial! Qualcomm a trecut de la vorbe la fapte și a depus plângerea împotriva companiei din Cupertino, motivul principal de ceartă fiind acela că Apple nu plătește redevențele pentru șase patente de invenție deținute de producătorul de procesoare pentru telefoane.

Qualcomm a dat în judecată Apple pentru neplata redevențelor, Apple a dat în judecată Qualcomm pentru că cere redevențe prea mari și abuzează de poziția dominantă pe care o are. Cum Qualcomm are avea de recuperat o sumă destul de mare încearcă să-i sperie pe cei de la Apple.

Doar că, așa cum notam și în urmă cu două luni, șansele de reușită sunt foarte reduse. Solicitarea Qualcomm nu depinde doar de ITC, către care a depus cererea. Solicitarea va trebui validată inclusiv președintele SUA.

ITC a aprobat blocarea importurilor de iPhone-uri în 2013, după ce s-a constatat că Apple încălcat unele patente deținute de Samsung, dar președintele de la acea vreme, Barack Obama a respins ordinul ITC de a bloca importurile de iPhone-uri în SUA.

Trebuie luat în calcul faptul că sunt, totuși, ceva diferențe față de cazul din 2013. Atunci era vorba de o dispută cu o companie străină, adică Samsung, acum disputa este cu o altă companie importantă americană.

În 2013 președinte era Obama, acum este Trump, care ar putea aduce din nou în discuție mutarea fabricilor sau deschiderea unor noi fabrici în SUA, problemă pe care Apple nu prea vrea să o rezolve din cauza costurilor ridicate. În aceste condiții, Trump ar putea fi de acord cu impunerea unui ordin pe o perioadă limitată, doar pentru a le arăta ”pisica” celor de la Apple.

No posts to display