Dyson si Sakti3 formeaza o noua alianta care isi propune sa revolutioneze acumulatorul

22

Compania engleza Dyson si-a exprimat votul de incredere pentru o noua tehnologie de fabricare a acumulatorilor investind 15 milioane de dolari in startup-ul Sakti3.

 

Sakti3 este una dintre cele mai promitatoare companii care cerceteaza noi tehnici de stocare a energiei, iar proiectul cu care a atras finantarea Dyson este o celula care inlocuieste materialele traditionale (inflamabile) cu pelicue subtiri obtinute prin aceleasi metode ca ecranele LCD sau panourile solare. Pe langa siguranta sporita, Sakti3 sustine ca acumulatorii sai au o capacitate de stocare de doua ori mai mare decat a celor litiu-ion traditionali, mai exact 1.143Wh/litru, si ca vor cobora pretul mediilor de stocare a energiei la aproximativ 100 de dolari/kWh. Toate aceste caracteristici ale noii tehnologii vor duce la dublarea autonomiei telefoanelor si la fabricarea de autovehicule electrice care sa coste in jur de 25.000 de dolari.

 

James Dyson, fondatorul companiei Dyson, a declarat ca decizia de a investi 15mil de dolari a fost luata dupa ce el si directorul de cercetare al Dyson au petrecut trei luni urmarind indeaproape progresele inregistrate de Sakti3. Concluzia sa a fost ca noii acumulatori au reusit sa atinga nivele de performanta pe care tehnologia actuala pur si simplu nu poate sa le atinga.

 

Noua generatie de acumulatori nu este inca pregatita sa intre in productie. Primele serii vor fi implementate abia peste cativa ani in electrocasnice Dyson, iar peste alti cativa ani vor alimenta si masini electrice.