Dropbox pentru iOS devine mai sigur prin adaugarea suportului pentru Touch ID

26

Dropbox a adaugat suport Touch ID aplicatiei pentru sistemele de operare iOS. Astfel, utilizatorii isi pot securiza continutul stocat in sistemul cloud prin scanarea amprentei.

 

Versiunea 3.5 a Dropbox pentru iOS este prima care are suport pentru acest tip de securizare. Apple a deschis aceasta optiune pentru dezvoltatorii de aplicatii mai devreme in acest an. Prin adaugarea noii optiuni, Dropbox urmareste sa creasca securitatea utilizatorilor serviciului de pe iPhone, mai ales ca recent au aparut zvonuri ca acesta ar fi fost spart de hackeri, iar 7 milioane de parole ale conturilor au ajuns pe internet. In ciuda acestor informatii, Dropbox a dezmintit acuzatiile.

 

Pentru a activa Touch ID in Dropbox tot ceea ce trebuie sa faca utilizatorii este sa lanseze aplicatia, sa viziteze ramura Setari, apoi sectiunea Passcode. Compania a atras atentia, insa, ca aceasta facilitate va functiona doar pe dispozitivele care ruleaza iOS 8, asadar cei care detin un iPhone 5S cu cititor de amprenta nu vor putea folosi Touch ID in Dropbox.

 

Multumita adaugarii acestui suport pentru cititorul de amprenta, utilizatorii care isi vor cumpara iPad Air 2 sau iPad Mini 3 se vor putea bucura si ei de securitatea sporita. Actuala versiune a aplicatiei Dropbox vine, de asemenea, cu suport pentru ecranele mai mari ale nou lansatelor smartphone-uri iPhone 6 si iPhone 6 Plus. In Dropbox 3.5 a fost inclusa si repararea bresei de functionare care tinea de previzualizarea fisierelor RTF.

 

Actualizarea pe care aplicatia Dropbox tocmai a primit-o a venit la doar cateva saptamani dupa ce compania a adus primul update major al aplicatiei pentru iOS, iar utilizatorii au primit un centru de notificari si o noua extensie de Share care permite fisierelor din alte aplicatii sa fie deschise si salvate.

 

Noua versiune a Dropbox pentru iOS poate fi descarcata gratuit din magazinul online App Store.

 

Πηγή: The Inquirer