DroneGun, dispozitivul care poate anihila o dronă de la aproape 2 km distanţă

89

În România lucrurile au fost şi sunt destul de liniştite în privinţa dronelor, dar în State, acestea crează panică, mai ales în cazul celor care cred că acestea pot fi folosite pentru a plasa atacuri cu explozibili. De asemenea, mai este şi problema dronelor care pătrund în zone interzise, cum ar fi aeroporturile sau unităţile militare, iar autorităţile americane nu se amuză la astfel de “farse”.

Şi în Statele Unite, precum şi în alte ţări din Europa au apărut tot felul de idei de a prinde drone. Americanii au venit cu alte drone, care să aibă ca obiectiv capturarea celor nedorite. Olandezii dresează şoimi care să le vâneze. Dar cei de la DroneShild, o companie americană, vine cu o soluţie ceva mai practică. Problema cu capturarea dronelor este aceea că trebuie să te apropii de ele pentru a le prinde. Lucru deloc simplu din moment ce unele modele pot accelera foarte rapid şi se pot înălţa la o altitudine în care să nu poată fi prinse. Ei bine cei de la DroneShield au venit cu DroneGun, un soi de armă ce poate anihila de la mare distanţă intruşi aerieni telecomandaţi. De la aproape 2 Km distanţă.

Cum funcţionează? Dispozitivul, care pare ca o armă scoasă din filmele SF, emite un semnal care poate bate, aşa cum spuneam, până la 2 km distanţă. Acest semnal interferează cu instrumentele de bord ale dronei, cum ar fi GSP sau GLONASS, instrumentele de ghidare şi localizare. În comparaţie cu alte metode, DroneGun nu este distructiv şi nu poate fi folosit ca mijloc de a răni pe cineva. Acesta forţează, pur şi simplu drona să aterizeze.

 

Nu este primul astfel de dispozitiv, dar are cea mai mare distanţă la care poate ajunge. În plus, ce este şi mai impresionant este faptul că le forţează să aterizeze de unde au plecat. În acest fel, autorităţile îi pot localiza inclusiv pe cei care controlează dronele, în cazul în care aceştia nu au plecat de la locul de unde au lansat drona.

Compania anunţă că nu este nevoie de abilităţi sau de pregătire specială. Cea mai mare problemă a acestui dispozitiv este că are o greutate circa 6 kg. Dar este suficient de mobil pentru a putea fi manevrat de o singură persoană.

 

Deocamdată, îmi pare a fi cea mai bună soluţie de până acum, pentru a intercepta dronele cu probleme sau manevrate de răufăcători sau, pur şi simplu, de huligani.

 

Πηγή: ENGADGET