DreamWorks Animation are planuri de restructurare si va da afara 500 de angajati

25

DreamWorks Animation a produs o serie de filme populare, dar compania se confrunta cu o serie de dificultati de ceva vreme, asa ca incearca sa-si rezolve problemele cu ajutorul unui plan de restructurare. Un anunt recent al firmei dezvaluie ca urmeaza ca 500 de angajati sa fie concediati.

 

Deocamdata nu este clar cand vor fi facute disponibilizarile,dar probabil ca acest lucru se va intampla in viitorul apropiat. In plus, DreamWorks isi va ajusta si strategia creativa, ceea ce inseamna ca numarul de filme pe care le va produce va fi mai mic. Divizia de animatie a companiei se va concentra pe producerea a doar doua filme pe an, nu trei, asa cum se intampla pana acum. De asemenea, dintre cele doua filme care vor fi produse, unul va fi o continuare a unei serii deja existente si doar unul dintre ele va fi un film complet nou.

 

In cadrul filmelor care vor continua serii deja existente se numara, de exemplu, si titlul How to Train Your Dargon 3 care este programat sa apara in 2017. Si continuari pentru The Croods si King Fu Panda sunt programate pentru viitor.

 

Potrivit celor de la DreamWorks Animation, disponibilizarea celor 500 de angajati se va face in acest an si anul viitor, insa nu a fost detaliat ce proportie vor avea concedierile pe acest parcurs. Compania se asteapta ca, in urma reducerii de personal, sa faca o economie de 30 de milioane de dolari in acest an, ar planurile de restructurare sa aduca un total de 60 de milioane de dolari pana in 2017.

 

Πηγή: Slashgear