DreamHack Bucharest 2015 a marcat noi premiere in lumea sportului electronic

23

Cea de-a cincea editie DreamHack Bucharest, desfasurata intre 24 si 26 aprilie la Sala Polivalenta, a marcat cateva noi premiere in lumea sportului electronic. Printre cele mai importante se numara finala StarLadder (organizata pentru prima data in afara orasului de resedinta, Kiev), prezenta pentru prima oara in Estul Europei a celor mai bune echipe de Dota2 din lume (Vici Gaming si Invictus Gaming, ambele din China) si primul turneu international offline de Heroes of the Storm.

 

Scena PGL a fost locul de desfasurare pentru una dintre cele mai importante competitii din cadrul DreamHack Bucharest 2015: sezonul de debut al PGL CS:GO Championship Series. Danezii de la Team SoloMid au fost desemnati marii campioni ai PGL CS:GO Championship Series, plecand acasa cu trofeul si premiul in valoare de 45.000 de dolari, in defavoarea adversarilor de la Ninja in Pyjamas si Fnatic.

 

Un alt punct atractie a fost competitia Heroes of the Storm – noul team-brawler produs de Blizzard Entertainment. PGL Spring Champions of the Storm reprezinta primul mare turneu offline la nivel mondial pentru acest nou joc care aspira sa devina de referinta in eSport. Faza finala a turneului a adus la DreamHack Bucharest patru dintre cele mai bune formatii europene ale momentului: SK Gaming, Fnatic, Gamers2 si Team Liquid. Castigatorii premiului de 5.000 euro au fost spaniolii de la Team Liquid.

 

Pe scena StarLadder, finala celebrului turneu de Dota2 a opus doua echipe asiatice – Vici Gaming si Invictus Gaming. Finalistele s-au intalnit prima data in runda a treia, unde VG s-a impus cu 2-1. Nici finala, disputata in format Best-of-Five (BO5), nu a avut alt curs, Vici Gaming impunandu-se rapid cu 3-1.

 

Un alt turneu important al DreamHack Bucharest a fost PGL Spring Tavern Tales care a strans cei mai buni jucatori din lume de Hearthstone: Heroes of Warcraft. In ciuda numelor importante din faza eliminatorie a turneului (Firebat, Orange, Kolento), Stanislav Cifka din Cehia a devenit primul campion Hearthstone la DreamHack in acest an. Performanta i-a fost rasplatita cu un premiu de 10.000 de dolari.

 

Pe langa turneele internationale, DreamHack Bucharest 2015 a avut si competitii nationale, in care mii de elevi, liceeni si studenti au concurat la Minecraft, League of Legends si Hearthstone. De asemenea, turneul PGL Spring Legends of the Rift, dedicat profesionistilor de League of Legends din Romania, a insumat premii totale de 5.000 de euro, iar laureatii au fost neXt!Please.

 

Peste 50 de cosplayeri din toata tara s-au inscris la cele trei probe ale concursului DreamHack Cosplay Legends. Premiul publicului a fost obtinut de Larisa Ivan, costumata in personajul Ahri din League of Legends, Assassins’s Creed Romanian Brotherhood a avut cea mai buna costumatie si interpretare de grup, iar Bianca Celia Bajenaru va pleca la DreamHack Summer, urmare a clasarii pe primul loc la Individual, cu costumul sau Xin Zhao (de asemenea, cu tematica League of Legends).

 

Cosplay-grup

 

In perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2015, Cluj-Napoca va gazdui Dreamhack Cluj, prima editie ce va migra in afara Capitalei.