Două treimi dintre utilizatorii de internet din întreaga lume afectaţi de cenzura guvernamentală

21

Se pare că două treimi dintre utilizatorii de internet din întreaga lume sunt afectaţi de cenzură, indiferent că vorbim de ce publică pe internet sau conţinutul pe care îl vizionează. Potrivit unui studiu realizat de Freedom House, organizaţie pro-democraţie, libertatea în mediu cibernetic a scăzut pentru al şaselea an consecutiv.

 

Studiul care a vizat utilizatorii din 65 de ţări din întreaga lume, reprezentând 88% din “populaţia internaută” a lumii, mai arată că ţara în care cenzura a avut cel mai mare impact în 2016 este China, pentru al doilea an consecutiv. Din motive obiective Coreea de Nord nu a fost inclusă în raport. Siria şi Iran completează Top 3, ţările cu cel mai mare nivel de cenzură din lume. În 35 din cele 65 de ţări analizate libertatea pe internet a fost în scădere.

 

Totodată, studiul mai arată că 24 din cele 65 de ţări au blocat accesul către diverse reţele de socalizare, cu 9 mai multe decât în 2015. Uganda, Bangladesh, Ecuador, Libia şi Cambogia se numără printre ţările care au intervenit foarte mult în accesul la reţelele de socializare. Totodată, Brazilia şi Turcia sunt două ţări care intervin tot mai mult în ceea ce priveşte libertatea în mediul online.

 

Πηγή: theverge