Doua echipe din Romania, castigatoare la competitia globala Intel RealSense App Challenge

22

Romania are doua proiecte castigatoare la Intel RealSense App Challenge, competitie mondiala din domeniul computingului perceptual, menita sa schimbe modul in care oamenii si computerele interactioneaza. Cele doua proiecte romanesti castigatoare sunt “Drill Sergeant Simulator”, aplicatie prin care utilizatorul are posibilitatea sa antreneze soldatii virtuali din subordine prin interactiune naturala, si “MoodFlux”, un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mainii. Ambele echipe au obtinut locul doi si premii in valoare de 10.000 de dolari fiecare. 

 

Creata de echipa Badrobot, formata din Silviu-Tudor Serban si Andrei Nistor, aplicatia interactiva are scopul de a redefini granitele interactiunii dintre om si computer. Cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, au creat un mediu virtual reactiv, in care subiectii de pe ecran raspund la comenzile vocale ale jucatorului si pot percepe starea de spirit sau gesturile acestuia. 

 

Drill Sergeant Simulator combina mai multe tipuri de input, pe care le proiecteaza in mediul virtual: gesturile mainii jucatorului, comenzile vocale (de tip interogativ sau imperativ), gesturile si emotiile fetei (bucurie, suparare etc). Actiunea jocului de tip first-person se desfasoara intr-o cazarma, unde este cantonat avatarul jucatorului, sergentul, care are misiunea de a-si pregati trupele pentru lupta. In viitorul apropiat, spatiul virtual va cuprinde o intreaga baza militara.

 

 

Aplicatia castigatoare la categoria “Natural interaction”, MoodFlux a fost dezvoltata de Claudiu Cretu, Calin Mihalceanu, Alex Marinescu, David Lapsanschi si Miklós Albert. In forma cea mai simpla, MoodFlux, are toate caracteristicile unui player audio, dar se deosebeste de restul prin felul in care utilizatorul interactioneaza cu aplicatia si prin felul in care isi poate gestiona colectia de melodii.

 

 

Castigatorii editiei din acest an ai Intel® RealSense™ App sunt dezvoltatorul brazilian Alexandre Ribeiro da Silva – a obtinut 100.000 de dolari cu aplicatia sa “Seed” -, si canadianul David Schnare – a castigat 50.000 de dolari pentru “OrthoSense”, aplicatie medical profesionala pentru a monitoriza de la distanta recuperarea pacientilor.