Dota 2 are peste 10 milioane de jucatori

14

Valve a suprins lumea gamingului anul trecut prin organizarea celui mai productiv campionat de sporturi virtuale din istorie. Competitia a avut un premiu de peste 10 milioane de dolari si se pare ca acum campionatul are si un numar de jucatori pe masura.

 

In prezent, peste 10 milioane de jucatori joaca Dota 2, ceea ce face din titlu unul dintre cele mai populare jocuri online din lume. Dota 2 este intrecut doar de jocul League of Legends care la inceputul anului trecut avea 67 de milioane de utilizatori care se logau lunar.

 

Dota 2 face parte din segmentul de jocuri care s-a dezvoltat exploziv numit MOBA – multiplayer online battle arenas. Aceste tipuri de jocuri au devenit foarte populare pentru ca se apropie foarte mult de experienta unui sport real. De obicei, exista mici echipe care concureaza una impotriva celeilalte, exista un spatiu de joc consistent, se poate avansa si se pot atinge obiective.

 

Spre deosebire de sporturile traditionale, jocurile ca Dota 2 ofera o multime de posibilitati. De asemenea, aceste jocuri dau si o dependenta destul de mare, asa ca utilizatorii sunt prinsi repede de actiunea din mediul virtual.

 

Πηγή: The Verge