Dong-Soo Jun, Samsung: Windows 8 nu e mai bun decat Windows Vista

23

Windows 8 nu se bucura de popularitatea asteptata de dezvoltatorul Microsoft si de partenerii sai. Nu-i de mirare ca cei al caror business depinde de platforma au inceput sa devina iritati de rata de adoptie scazuta a acesteia.

Dong-Soo Jun, presedintele diviziei de memorii a Samsung, a declarat, pentru publicatia Korea Times, ca “Windows 8 nu e mai bun decat Windows Vista”. Iar Vista, dupa cum multa lume stie, a fost un dezastru de sistem de operare, pe care Microsoft vrea sa il uite.

Samsung nu este prima companie mare care critica noul sistem de operare lansat de Microsoft. Fujitsu a dat vina pe platforma pentru scaderea vanzarilor sale de PC-uri, iar ASUS a transmis ca rata de adoptie a Windows 8 nu este satisfacatoare.

Unii spun ca declaratia executivului Samsung a fost scoasa din context si ca acesta a vrut sa spuna de fapt ca piata de computere personale scade, iar Windows 8 nu poate opri aceasta tendinta, deoarece are o rata de adoptie similara cu Vista dupa primele luni de la debutul pe piata.

Insa este clar ca Samsung este iritata de asemenea de lipsa de popularitate a platformei. Recent, compania a anuntat ca retrage de pe piata germana tabletele sale ATIV cu Windows RT (varianta Windows 8 pentru tablete) din cauza lipsei de interes a distribuitorilor.